OliveMagazine

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινή σπάλα, σε μπουκίτσες
  • 2 μεγάλες σελινόριζες, καλά καθαρισμένες
  • 3 καρότα καθαρισμένα, σε ροδέλες
  • 3 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος τους
  • 1 φλιτζάνι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά τις μπουκίτσες της σπάλας μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνετε μέσα το πράσο κομμένο σε ροδέλες και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Προσθέτετε δυόμισι νεροπότηρα νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προσθέτετε τη σελινόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια και τις ροδέλες του καρότου. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά περίπου. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και αβγοκόβετε σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr