OliveMagazine

Χορτόσουπα με κυδώνι, ρεβύθια και κρόκο Κοζάνης

Χορτόσουπα με κυδώνι, ρεβύθια και κρόκο Κοζάνης

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 πατάτες, σε κύβους
  • 2 καρότα, σε κύβους
  • 2 πράσα, σε ροδέλες
  • 2 κλαδάκια σέλερι σε ροδέλες
  • 1 κυδώνι, σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ½ γρ. στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κρέατος (σπιτικό ή από κύβο)
  • 3 φλιτζάνια Ρεβύθια Χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, βρασμένα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε σε λίγο ζεστό ζωμό τον κρόκο Κοζάνης. Σε μεγάλη μαρμίτα ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε τα λαχανικά για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρασί και, όταν εξατμιστεί, ρίχνετε το διαλυμένο κρόκο και το ζωμό των λαχανικών. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τα περνάτε από το μπλέντερ.

Ξαναβάζετε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη δοκιμάζετε στο αλάτι. Αν είναι αρκετά πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό ή ζωμό. Προσθέτετε και τα ρεβίθια και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση.

Τη σερβίρετε με ψητά ή τηγανητά κρουτόν ή σφολιάτα κομμένη σε μικρά αστεράκια ή λιλιπούτεια δισκάκια ψημένα στο φούρνο. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μερικά στίγματα κρόκου.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr