OliveMagazine

Χούμους από κολοκυθάκια

Χούμους από κολοκυθάκια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 230γρ. κολοκυθάκια
  • 140γρ. ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • χυμό απο 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα κολοκυθάκια πολύ καλά, τα καθαρίζετε απο τις φλούδες τους με ένα πίλερ, τα κόβετε σε μικρό καρέ και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χυλός.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το ταχίνι. Αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Γαρνίρετε με φλούδες από κολοκυθάκι, φρέσκια ρόκα, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr