OliveMagazine

Χυλωμένη ρεβιθάδα με κρεμμύδι και ρίγανη

Χυλωμένη ρεβιθάδα με κρεμμύδι και ρίγανη

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:5'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 συσκευασίες Ρεβύθια Χοντρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 150γρ. κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1½ λεμόνι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε άφθονο κρύο νερό. Να το αλλάζετε πού και πού, και το πρωί, προτού ξεκινήσετε να μαγειρεύετε, να τα ξεπλύνετε καλά με κρύο νεράκι. Αφού λοιπόν τα ξεπλύνετε καλά, τα αδειάζετε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα.

Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλατίζετε, ρίχνετε το λάδι, ανακατεύετε με ένα κουτάλι και συμπληρώνετε τόσο χλιαρό νερό ώστε να σκεπάσει τα ρεβίθια κατά δύο δάχτυλα. Καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ίσα ίσα να βράζουν τα ρεβίθια. Αφήνετε να βράσουν για περίπου 1½-2 ώρες, ανακατεύοντάς τα πού και πού για να μην κολλήσουν. Τέλος, περιχύνετε τη ρεβιθάδα με το χυμό λεμονιού και τη σερβίρετε στα πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Θα χρειαστεί να μουλιάσετε αποβραδίς τα ρεβίθια και το μαγείρεμα θα είναι σιγανό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr