OliveMagazine

Χόρτα γιαχνιστά με ρύζι

Χόρτα γιαχνιστά με ρύζι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χόρτα ανάμικτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα, κ.λπ.)
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού Ρύζι Καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι Tomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα χόρτα. Αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε την τομάτα, το μάραθο ή τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό.

Σιγοβράζετε το φαγητό για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο χυμό λεμονιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr