OliveMagazine

Ψητός σολομός με κρούστα γιαουρτιού με αρωματικά

Ψητός σολομός με κρούστα γιαουρτιού με αρωματικά

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό σολομό φρέσκο (ουρά) ή 8 φέτες φιλέτο σολομού
  • ½ κύπελλο γιαούρτι Arla Protein
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, τρεις κουταλιές της σούπας από τον άνηθο, όλο τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Απλώνετε το μίγμα του γιαουρτιού που ετοιμάσατε στην επιφάνεια του σολομού, να καλυφθεί καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.

Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr