OliveMagazine

Ψωμί με μπίρα

Ψωμί με μπίρα

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500γρ. μπίρα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας γλυκάνισο
  • σουσάμι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζετε με αλεύρι και λίγο σουσάμι.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, γλυκάνισο και χτυπάτε με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και την μπίρα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα, ραντίζετε με σουσάμι και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου. Αποσύρετε τη φόρμα από τον φούρνο και με προσοχή βγάζετε το ψωμί.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr