skotsezika avga

Υλικά

    Για τα αβγά

  • 8 Αβγά Βλαχάκη, βρασμένα
  • 300γρ. λουκάνικο χοιρινό
  • 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • Για το τηγάνισμα

  • 2 Αβγά Βλαχάκη
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. φρυγανιά
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Πεντανόστιμο ορεκτικό με καταγωγή από τη Σκωτία. Θα το φτιάξετε εύκολα με βρασμένα Αβγά Βλαχάκη, τα οποία θα “ντύσετε” με κιμά και μετά θα πανάρετε, μετατρέποντάς τα σε ακαταμάχητο πειρασμό.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα λουκάνικα και τα ζυμώνετε μαζί με τον κιμά, το μαϊντανό, το φασκόμηλο και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.
Χτυπάτε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το κρατάτε στην άκρη και σε ένα άλλο πιάτο τα τριμμένα κορνφλέικς.
Αρχίζετε να πανάρετε τα βραστά αβγά με τον εξής τρόπο: Περνάτε κάθε αβγό ξεχωριστά πρώτα από το αλεύρι, τινάζετε για να φύγει το περιττό και στη συνέχεια το καλύπτετε ομοιόμορφα με το μίγμα κιμά, περνάτε ξανά το αβγό από το αλεύρι, τινάζετε, το βουτάτε στα χτυπημένα αβγά και τέλος το περνάτε από τη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αβγά.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και τηγανίζετε τα παναρισμένα αβγά για 5 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τα αβγά τα στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα λουκάνικα και τα ζυμώνετε μαζί με τον κιμά, το μαϊντανό, το φασκόμηλο και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Βήμα 2

Χτυπάτε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το κρατάτε στην άκρη και σε ένα άλλο πιάτο τα τριμμένα κορνφλέικς.

Βήμα 3

Αρχίζετε να πανάρετε τα βραστά αβγά με τον εξής τρόπο: Περνάτε κάθε αβγό ξεχωριστά πρώτα από το αλεύρι, τινάζετε για να φύγει το περιττό και στη συνέχεια το καλύπτετε ομοιόμορφα με το μίγμα κιμά, περνάτε ξανά το αβγό από το αλεύρι, τινάζετε, το βουτάτε στα χτυπημένα αβγά και τέλος το περνάτε από τη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αβγά.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και τηγανίζετε τα παναρισμένα αβγά για 5 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τα αβγά τα στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε.