saganaki-kolokitha
clock icon
40'

Γλυκοπατάτες και κολοκύθα σαγανάκι με σπανάκι, φέτα και αβγό ποσέ

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές λοξές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 γλυκοπατάτες καθαρισμένες, σε μικρούς κύβους
  • 400γρ. κολοκύθα, σε μικρούς κύβους
  • 150γρ. φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 αβγά ποσέ
  • 150γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1-2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Για να φτιάξετε αβγά ποσέ: Σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ρίχνετε λίγο ξίδι και λίγο αλάτι. σε μπολ σπάτε το αβγό και μετά το ρίχνετε προσεκτικά μέσα στο νερό. Αφήνετε 3-4 λεπτά να μαγειρευτεί, έτσι ώστε το ασπράδι να ασπρίσει και να μαζευτεί, ενώ ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός.

Ένα διαφορετικό σαγανάκι, με ποικιλία φθινοπωρινών λαχανικών και αβγά ποσέ. Θα σας κερδίσει με την ιδιαίτερη γεύση του.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά να μαραθούν.
Ρίχνετε τις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι, σοτάρετε να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια κλείνετε το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε να μαραθεί για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Τοποθετείτε τα αβγά από πάνω προσεκτικά, πασπαλίζετε με τη φέτα, τον μαϊντανό, τις πιπερίτσες και σερβίρετε μέσα στο τηγάνι.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Kατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά να μαραθούν.

Βήμα 2

Ρίχνετε τις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι, σοτάρετε να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια κλείνετε το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε να μαραθεί για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τα αβγά από πάνω προσεκτικά, πασπαλίζετε με τη φέτα, τον μαϊντανό, τις πιπερίτσες και σερβίρετε μέσα στο τηγάνι.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Kατή