Lazania-me-laxanika-olive-IMG_0475
clock icon
1:5'

Λαζάνια με ανθότυρο, πιπεριές, ντομάτα και Μπεσαμέλ

Υλικά

    Για τη βάση και τη γέμιση

  • 1½ πακέτο λαζάνια πλατιά
  • 2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 500γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ

  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • ξερή μυζήθρα τριμμένη
  • Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα πολύ νόστιμο πρώτο ή κυρίως πιάτο, για τα καλοκαιρινά τραπέζια σας, με μια πλούσια στρώση από Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και, εκτός φωτιάς προσθέτετε το ανθότυρο και ανακατεύετε καλά.
Για τη σάλτσα: Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μοσχομυρίσει. Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.
Ετοιμάζετε τους 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος το περισσότερο από το τυρί, κρατώντας λίγο για το τελείωμα του φαγητού.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Με ένα κουτάλι στρώνετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Ρίχνετε πάνω τους το μισό μίγμα της γέμισης. Συνεχίζετε να τοποθετείτε τα υλικά σας σε στρώσεις με την εξής σειρά: λαζάνια, σάλτσα ντομάτας, το υπόλοιπο μίγμα γέμισης, λαζάνια, σάλτσα ντομάτας. Τελειώνετε με την μπεσαμέλ.
Πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και, εκτός φωτιάς προσθέτετε το ανθότυρο και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα: Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μοσχομυρίσει. Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τους 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος το περισσότερο από το τυρί, κρατώντας λίγο για το τελείωμα του φαγητού.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Με ένα κουτάλι στρώνετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Ρίχνετε πάνω τους το μισό μίγμα της γέμισης. Συνεχίζετε να τοποθετείτε τα υλικά σας σε στρώσεις με την εξής σειρά: λαζάνια, σάλτσα ντομάτας, το υπόλοιπο μίγμα γέμισης, λαζάνια, σάλτσα ντομάτας. Τελειώνετε με την μπεσαμέλ.

Βήμα 5

Πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.