zele-anana
clock icon
20'

Λευκό ζελέ με ανανά και σάλτσα φράουλας

Υλικά

  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 200γρ. ανανά από κονσέρβα, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 νεροπότηρα νερό παγωμένο
  • 2 νεροπότηρα κρέμα γάλακτος
  • Για τη σάλτσα φράουλας

  • 200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα

Πρωτότυπο ζελέ με λευκό χρώμα και υπέροχη γεύση ανανά. Συνοδεύεται ιδανικά με μία λαχταριστή, κατακόκκινη σάλτσα φράουλας.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπράντι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο, μελένιο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βάζετε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει βράση. Ρίχνετε το περιεχόμενο των δύο φακέλων με ζελέ ανανά και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά.

Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε καλά.

Σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ρίχνετε τα κυβάκια του ανανά και αδιάζετε μέσα με προσοχή το μίγμα κρέμας και ζελέ. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά το γλυκό.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βυθίζετε πρώτα τη φόρμα σε λεκανίτσα με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει το ζελέ και ύστερα το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα φράουλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπράντι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο, μελένιο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βάζετε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει βράση. Ρίχνετε το περιεχόμενο των δύο φακέλων με ζελέ ανανά και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά.

Βήμα 3

Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ρίχνετε τα κυβάκια του ανανά και αδιάζετε μέσα με προσοχή το μίγμα κρέμας και ζελέ. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά το γλυκό.

Βήμα 5

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βυθίζετε πρώτα τη φόρμα σε λεκανίτσα με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει το ζελέ και ύστερα το αναποδογυρίζετε σε στρογγυλή πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα φράουλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb