mpatzina-me-kolokythaki

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 αβγά
  • 400γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια
  • 200ml. γάλα φρέσκο
  • 100ml. ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο φρέσκο
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • αλάτι, πιπέρι

Πανεύκολη και θρεπτική πίτα όνειρο… Θα τη λατρέψουν και τα παιδιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 20 λεπτά.
Τα «στίβετε» λίγα λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.

Βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αβγά, 250γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια και το baking powder, τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύετε.

Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο.

Απλώνετε με τα χέρια σας το μίγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).

Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνετε την μπατζίνα για 30-35 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 20 λεπτά.
Τα «στίβετε» λίγα λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.

Βήμα 2

Βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αβγά, 250γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια και το baking powder, τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύετε.

Βήμα 4

Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο.

Βήμα 5

Απλώνετε με τα χέρια σας το μίγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).

Βήμα 6

Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνετε την μπατζίνα για 30-35 λεπτά.