atomiki pavlova
clock icon
1:10'

Πάβλοβες με μους σοκολάτας και φρούτα του δάσους

Υλικά

  • 5 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 καψουλάκια βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • Για τη μους σοκολάτας

  • 1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Σοκολάτα
  • 200ml γάλα
  • κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Ατομικές πάβλοβες για να απολαύσει ο καθένας τη δική του, αν και όλοι θα θέλουν ακόμη μία! Θα τις ετοιμάσετε με Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και θα τους δώσετε σοκολατένια γεύση με Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Σοκολάτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη και τις δύο βανίλιες με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και της προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, ρίχνοντάς τη σαν βροχή από το σουρωτήρι κι ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας σιλικόνης. Στο τέλος ενσωματώνετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.
Με ένα κουτάλι παίρνετε τη μαρέγκα λίγη λίγη και «χτίζετε» στο ταψί 6 στρογγυλούς δίσκους σαν όστρακο, διαμέτρου 8εκ. περίπου ο καθένας, με ανασηκωμένα τα γύρω τοιχώματα και λακκούβα στο κέντρο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120ºC και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον. Σβήνετε τότε το φούρνο, αφήνετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη, τοποθετώντας στο πλάι μια πετσέτα για να μην κλείσει τελείως και αφήνετε τις μαρέγκες εκεί να κρυώσουν εντελώς.
Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το αφήνετε στο ψυγείο να περιμένει. Όταν θέλετε να σερβίρετε, μεταφέρετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε με μια μεγάλη ροζέτα μους την κάθε ψημένη μαρέγκα. Διακοσμείτε με φρούτα του δάσους, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Βήμα 2

Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη και τις δύο βανίλιες με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και της προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, ρίχνοντάς τη σαν βροχή από το σουρωτήρι κι ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας σιλικόνης. Στο τέλος ενσωματώνετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.

Βήμα 3

Με ένα κουτάλι παίρνετε τη μαρέγκα λίγη λίγη και «χτίζετε» στο ταψί 6 στρογγυλούς δίσκους σαν όστρακο, διαμέτρου 8εκ. περίπου ο καθένας, με ανασηκωμένα τα γύρω τοιχώματα και λακκούβα στο κέντρο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Βήμα 4

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120ºC και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον. Σβήνετε τότε το φούρνο, αφήνετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη, τοποθετώντας στο πλάι μια πετσέτα για να μην κλείσει τελείως και αφήνετε τις μαρέγκες εκεί να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 5

Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το αφήνετε στο ψυγείο να περιμένει. Όταν θέλετε να σερβίρετε, μεταφέρετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε με μια μεγάλη ροζέτα μους την κάθε ψημένη μαρέγκα. Διακοσμείτε με φρούτα του δάσους, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.