cookies
clock icon
0'

Πασχαλινά cookies με γλάσο

Υλικά

  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 αβγά
  • Για το γλάσο

  • 450γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κρεμόριο
  • 75γρ. ασπράδι αβγού
  • 1 καψουλάκι βανίλια
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Αυτά τα cookies σε πασχαλινά σχέδια, που φτιάχνετε με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε πρώτα το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ζυμώνετε λίγο με τα χέρια, μέχρι η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε να ξεκουραστεί και μετά τη χωρίζετε σε 4 μέρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο σας. Εκεί ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο. Με κουπ πάτ διαμ. 6εκ. την κόβετε σε σχήματα της επιλογής σας (αβγά, κουνελάκια κλπ) και τα μεταφέρετε σε ρηχό ταψί στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσό χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Για το γλάσο: Ανακατεύετε στο μίξερ τη ζάχαρη με το κρεμόριο, το ασπράδι αβγού και τη βανίλια να ομογενοποιηθούν. Μοιράζετε το γλάσο σε 3-4 μπολάκια, ανάλογα με το πόσα διαφορετικά χρώματα θέλετε να δώσετε και προσθέτετε σε κάθε ένα από 1-2 σταγόνες από το χρώμα της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά. Μπορείτε να αφήσετε και 1 μπολ χωρίς χρώμα, για να κάνετε λευκές λεπτομέρειες στα μπισκότα σας.
Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει καλά, μεταφέρετε το κάθε γλάσο σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη κορνέ και διακοσμείτε ανάλογα τα μπισκότα σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε πρώτα το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ζυμώνετε λίγο με τα χέρια, μέχρι η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε να ξεκουραστεί και μετά τη χωρίζετε σε 4 μέρη.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο σας. Εκεί ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο. Με κουπ πάτ διαμ. 6εκ. την κόβετε σε σχήματα της επιλογής σας (αβγά, κουνελάκια κλπ) και τα μεταφέρετε σε ρηχό ταψί στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.

Βήμα 4

Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσό χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Βήμα 5

Για το γλάσο: Ανακατεύετε στο μίξερ τη ζάχαρη με το κρεμόριο, το ασπράδι αβγού και τη βανίλια να ομογενοποιηθούν. Μοιράζετε το γλάσο σε 3-4 μπολάκια, ανάλογα με το πόσα διαφορετικά χρώματα θέλετε να δώσετε και προσθέτετε σε κάθε ένα από 1-2 σταγόνες από το χρώμα της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά. Μπορείτε να αφήσετε και 1 μπολ χωρίς χρώμα, για να κάνετε λευκές λεπτομέρειες στα μπισκότα σας.

Βήμα 6

Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει καλά, μεταφέρετε το κάθε γλάσο σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη κορνέ και διακοσμείτε ανάλογα τα μπισκότα σας.