ANOIGMA-Ραδίκια-με-σύγκλινο-και-ντομάτα
clock icon
30'

Ραδίκια με σύγκλινο και ντομάτα

Υλικά

  • 2 συσκευασίες Ελληνικά Χόρτα - Ραδίκια ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 600γρ.
  • 400γρ. σύγκλινο, σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία Ντομάτα στον τρίφτη ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 370γρ.
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα ραδίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ινουλίνη που αυξάνουν την απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και του μαγνησίου στον οργανισμό. Επιπλέον, είναι καλή πηγή φυτικών ινών, που ωφελούν το πεπτικό σύστημα.

Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σύγκλινο και το σοτάρετε για μερικά λεπτά.
Ρίχνετε τα Ραδίκια στο σκεύος και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την ντομάτα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σύγκλινο και το σοτάρετε για μερικά λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα Ραδίκια στο σκεύος και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την ντομάτα.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή