tarta-shutterstock_243639304
clock icon
1:5'

Τάρτα με Πουρέ Πατάτας σύγκλινο και τυρί

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη τάρτας ή σφολιάτα
  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100ml γάλα εβαπορέ
  • 400ml νερό
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τάρτα με απίστευτα πληθωρική γέμιση με Πουρέ πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύγκλινο και τυρί. Θα τη φτιάξετε ξανά και ξανά…

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο νερό, το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το περισσότερο σχοινόπρασο, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε το αβγό ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.
Αδειάζετε μέσα το μίγμα του Πουρέ Πατάτας και από πάνω προσθέτετε το ψιλοκομμένο σύγκλινο, πιέζοντας ελαφρά να ενσωματωθεί στον πουρέ. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε προσθέτοντας λίγο ακόμη ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε ελάχιστο νερό, το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το περισσότερο σχοινόπρασο, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε το αβγό ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 3

Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.

Βήμα 4

Αδειάζετε μέσα το μίγμα του Πουρέ Πατάτας και από πάνω προσθέτετε το ψιλοκομμένο σύγκλινο, πιέζοντας ελαφρά να ενσωματωθεί στον πουρέ. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

Βήμα 5

Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε προσθέτοντας λίγο ακόμη ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.