OliveMagazine

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
  • 500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα
  • 150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζετε τα λαχανικά και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, κάνετε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.

Συνεχίζετε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού σας. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζετε. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr