avocado_olivemagazine.gr
clock icon
30'

Κοκτέιλ με αβοκάντο και γαρίδες

Υλικά

  • 2 αβοκάντο κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
  • 300γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες και καθαρισμένες
  • 1 μικρό ματσάκι εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)
  • 8 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 λάιμ το χυμό από το πρώτο, και το δεύτερο κομμένο σε φέτες
  • αλάτι

Ένα υπέροχο ορεκτικό, δροσερό, με εξωτικό χαρακτήρα και άκρως καλοκαιρινό.

Με ένα κουτάλι σκάβετε και παίρνετε μέρος της σάρκας των αβοκάντο. Την ψιλοκόβετε μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το χυμό του λάιμ, τη μαγιονέζα, το λιωμένο σκόρδο (αν χρησιμοποιήσετε), τις γαρίδες και αρκετό από το ψιλοκομμένο εστραγκόν. Ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν το επιθυμείτε.
Μοιράζετε το μίγμα στις εσοχές των αβοκάντο, σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο εστραγκόν και γαρνίρετε με φετούλες λάιμ. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Με ένα κουτάλι σκάβετε και παίρνετε μέρος της σάρκας των αβοκάντο. Την ψιλοκόβετε μέσα σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτετε το χυμό του λάιμ, τη μαγιονέζα, το λιωμένο σκόρδο (αν χρησιμοποιήσετε), τις γαρίδες και αρκετό από το ψιλοκομμένο εστραγκόν. Ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν το επιθυμείτε.

Βήμα 3

Μοιράζετε το μίγμα στις εσοχές των αβοκάντο, σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο εστραγκόν και γαρνίρετε με φετούλες λάιμ. Σερβίρετε αμέσως.