OliveMagazine

Ψητές ντομάτες με φέτα

Ψητές ντομάτες με φέτα

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές, σε φέτες
  • 200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (με πιρούνι)
  • 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες (προαιρετικά)
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε δύο ατομικά σαγανάκια. Απλώνετε μέσα μία πρώτη στρώση από φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη. Μοιράζετε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσετε, τώρα είναι η ώρα να μοιράσετε και τις ροδέλες της πιπεριάς. Πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε τα σαγανάκια με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά.

Απομακρύνετε το σκόρδο από το ταψί και σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με dressing από ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr