OliveMagazine

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 16 κοπανάκια κοτόπουλου, (μπουτάκια)
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου ψυγείου, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ξίδι
  • 4-6 πατάτες μέτριες, ελαφρώς βρασμένες και κομμένες σε μεγάλα κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ ανακατεύετε καλά το χυμό πορτοκαλιού, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το διαλυμένο ζωμό κοτόπουλου με το νερό του, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να έχετε ένα περίπου ομοιογενές μίγμα.

Βάζετε τα κοπανάκια του κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια, για να καλυφθούν με τη μαρινάδα.

Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να μαριναριστούν τα κοπανάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο, ρηχό ταψί του φούρνου. Βγάζετε τα κοπανάκια από τη μαρινάδα και τα αραδιάζετε στο ταψί σε μονή στρώση. Ανάμεσα στα κοπανάκια βάζετε και τις πατάτες και τα περιχύνετε με τη μισή ποσότητα της μαρινάδας. Βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε τα κοπανάκια. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ψησίματος, βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάδα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν τα κοπανάκια μέχρι το κόκαλο.

Tips

Για να διαπιστώσετε εάν έχουν ψηθεί καλά τα κοπανάκια κοτόπουλου, μπορείτε μετά τα πρώτα 30 λεπτά ψησίματος, να κόψετε ένα κοντά στο κόκαλο και εάν το ψαχνό είναι ακόμα ροζέ ή κοκκινωπό, να συνεχίσετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr