OliveMagazine

Σαλάτα ταμπουλέ με κινόα, μήλα και καρύδια

Σαλάτα ταμπουλέ με κινόα, μήλα και καρύδια

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κινόα βρασμένη
  • 2 μήλα κόκκινα με τη φλούδα, κομμένα σε μικρούς κύβους και περασμένα με λίγο λεμόνι
  • 2 αγγουράκια μικρά, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες
  • ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 150γρ. καρύδια σπασμένα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι παλαιωμένο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ροζ πιπέρι χοντροαλεσμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να ενωθούν όλα τα αρώματα. Σερβίρετε τη σαλάτα πασπαλισμένη με ροζ πιπέρι.

Tips

Αντί για κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλιγούρι ή φακές.


Tο ξίδι μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό λεμονιού.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr