OliveMagazine

Σούπα σελινόριζας με μήλο

Σούπα σελινόριζας με μήλο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σούπα

  • 2 μέτριες σελινόριζες (600γρ. περίπου) καθαρισμένες, σε κομμάτια
  • 2 μήλα πράσινα, καθαρισμένα, κομμάτια
  • 1 πατάτα, καθαρισμένη, σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε κομμάτια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 φέτες προσούτο
  • 6 κουτ. σούπας κατίκι
  • φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 6 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τη σελινόριζα, το κρεμμύδι και την πατάτα και σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά. Προσθέτετε τα μήλα, ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Ρίχνετε το ζωμό, το θυμάρι, αλατοπίπερο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα λαχανικά.

Στο μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος βάζετε τις φέτες του προσούτο και ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να βγάλει όλο το λίπος και να γίνει τραγανό.

Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά πολτοποιείτε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή απλό μπλέντερ, μέχρι να έχετε μία βελουτέ σούπα.

Μοιράζετε τη σούπα σε 6 μπολ, βάζετε από 1 κουτ. σούπας κατίκι και από 1 φέτα προσούτο σε κάθε μπολ, πασπαλίζετε με φυλλαράκια θυμάρι και πιπέρι και με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο σε κάθε μπολ και σερβίρετε.

Tips

Τη σελινόριζα, όπως και τα μήλα, τα κόβετε πάντα τελευταία στιγμή γιατί μαυρίζουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τα περιχύσετε με λίγο χυμό λεμόνι, αλλά και αυτό δεν τα κρατάει για πολύ ώρα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr