OliveMagazine

Σαλατομακαρονάδα με τόνο και πέστο άνηθου

Σαλατομακαρονάδα με τόνο και πέστο άνηθου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κονσέρβες τόνο, καλά στραγγισμένο και κομματιασμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο άνηθου

  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), χονδροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή πεκορίνο ή παρμεζάνα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη καστανή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πολτοποιείτε όλα μαζί τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μέχρι να φτιάξετε μια ομοιογενή πάστα. Την αφήνετε κατά μέρος.

Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε καλά, τα ξεπλένετε με καυτό νερό μέσα στο σουρωτήρι, τα αφήνετε και πάλι να στραγγίξουν και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτετε το γιαούρτι και το πέστο άνηθου, ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τον κομματιασμένο τόνο, ανακατεύετε άλλη μια φορά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr