OliveMagazine

Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα

Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.

Στο μεταξύ αναμιγνύετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Ξαναρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα λεμονιού και ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά.

Προσθέτετε και λίγο από το νερό που κρατήσατε για να γίνει πιο μελάτη η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τον περισσότερο μαϊντανό και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, γαρνίροντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό και παρμεζάνα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr