OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με ανθότυρο ρόδι και καρύδια

Πράσινη σαλάτα με ανθότυρο ρόδι και καρύδια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. σταμναγκάθι
  • 1 ματσάκι ρόκα τρυφερή
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι τρυφερό μόνο φυλλαράκια
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, χονδροκομμένα
  • 250γρ. ανθότυρο, κομμένο σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας σποράκια ροδιού
  • 1 μήλο πράσινο
  • χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας χυμό ροδιού
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τις πρασινάδες, τις στραγγίζετε καλά και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι.

Καθαρίζετε το μήλο και το κόβετε σε κύβους. Το ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσει.

Βάζετε όλα τα σαλατικά και το μήλο σε σαλατιέρα και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα καρύδια και το ανθότυρο.

Ζεσταίνετε το μέλι για να γίνει πιο ρευστό και το ανακατεύετε καλά με το χυμό ροδιού, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα. Ρίχνετε από πάνω τα σποράκια ροδιού και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Δημήτρης Ασπιώτης

Tips

Η σαλάτα δεν θα μαραθεί αν τη φτιάξετε από νωρίς και την αφήσετε σε δροσερό μέρος. Αρκεί να ρίξετε το dressing την τελευταία στιγμή.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr