OliveMagazine

Σαλάτα με σύκα, γκοργκοντζόλα και προσούτο

Σαλάτα με σύκα, γκοργκοντζόλα και προσούτο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 σύκα ώριμα, κομμένα στη μέση
  • 100γρ. τυρί γκοργκοντζόλα (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας σας) σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ματσάκι ρόκα ή αντράκλα (γλιστρίδα) ή άλλη
  • 8 φέτες προσούτο
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι,
  • 6-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε στραγγίζετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τη ρόκα. Το ίδιο κάνετε και για τη γλιστρίδα (αν χρησιμοποιήσετε). Απλώνετε τη ρόκα ή τη γλιστρίδα σε πιατέλα.

Ετοιμάζετε τα σύκα, το τυρί και το προσούτο και τα μοιράζετε στην πιατέλα πάνω από την πρασινάδα.

Χτυπάτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο μαζί με το βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλατοπίπερο. Όταν θέλετε να σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα σας με αυτό το ντρέσινγκ και τη σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι.

Tips

Αν θέλετε, προσθέστε της και μερικές ρόγες από σταφύλι-σουλτανίνα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο