OliveMagazine

Σαλάτα με κινόα και ρεβίθια

Σαλάτα με κινόα και ρεβίθια

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι "ρεβίθια χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ", βρασμένα με 2 καρφάκια γαρίφαλα
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια
  • 1 αγγούρι
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί σε καρεδάκια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκκομένο
  • 1 κλαδάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα τρίμμα
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από το μισό
  • 1/3 σκελίδα σκόρδο ξυσμένη στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεματιστό νερό που έχετε αλατίσει προηγουμένως. Τη στραγγίζετε και την αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ και τα λαχανικά. Τα πλένετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στη συνταγή.

Ρίχνετε τα ρεβίθια, την κινόα, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε μια σαλατιέρα. Αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε και τη βινιγκρέτ: σε ένα μικρό βαζάκι ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε καλά με καπάκι πριν χτυπήσετε πολύ καλά το περιεχόμενο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν δεν σας ικανοποιεί προσθέτετε λάδι ή λεμόνι ή αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε ξανά. Πασπαλίζετε με την φέτα και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο