OliveMagazine

Πικάντικα αβγά με κρούστα από κάσιους και τσάτνεϊ μάνγκο

Πικάντικα αβγά με κρούστα από κάσιους και τσάτνεϊ μάνγκο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 αβγά βρασμένα και καθαρισμένα
  • λάδι για τηγάνισμα (ηλιέλαιο)
  • Για το πανάρισμα

  • 100γρ. φρυγανιά
  • 2-3 κουτ. σούπας κάρι
  • 150γρ. κάσιους τριμμένα
  • 2 αβγά
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το τσάτνεϊ μάνγκο

  • 2 μάνγκο ώριμα, περίπου 500γρ.
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 300ml μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεκινάτε από το πανάρισμα των αβγών: Χτυπάτε καλά τα δύο αβγά. Βάζετε σε ένα πιάτο τα τριμμένα κάσιους καλά ανακατεμένα με το κάρι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σε άλλο πιάτο τη φρυγανιά. Βουτάτε τα αβγά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, μετά στη φρυγανιά, ξανά στα χτυπημένα αβγά και, τέλος, στο μίγμα των κάσιους, προσέχοντας να σκεπαστούν παντού με την πανάδα. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά στο ψυγείο.

Ενώ τα αβγά σας είναι στο ψυγείο, ετοιμάζετε και το τσάτνεϊ μάνγκο: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα μάνγκο.

Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και, μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε τα κομματάκια μάνγκο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το τσάτνεϊ μέχρι να δέσει και να αποκτήσει υφή μαρμελάδας

Βγάζετε τα παναρισμένα αβγά από το ψυγείο και τα τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και με τέσσερις κουταλιές της σούπας από το τσάτνεϊ μάνγκο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Η συνταγή αυτή είναι επίσης ένας ακόμα ωραίος τρόπος για να μην πάνε χαμένα τα τσουγκρισμένα αβγά του Πάσχα ...


Το Chutney είναι μια γλυκόξινη παρασκευή σαν μαρμελάδα που έχει σαν βάση κάποιο φρούτο το οποίο βράζεται μαζί με ξύδι, ζάχαρη και μπαχαρικά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr