OliveMagazine

Χυλοπίτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο

Χυλοπίτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. χυλοπίτες μακριές ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκες)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
  • 200γρ. ξινομυζήθρα
  • 4 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • ξερό ανθότυρο, κρητικό, φρεσκοτριμμένο ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε αλ ντέντε (να κρατάνε λίγο) τις χυλοπίτες ή τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε το Flora σ’ ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Τα αλατίζετε και τα σιγομαγειρεύετε για 20-25 λεπτά (ανακατεύοντας πού και πού) μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο, καστανόχρυσο χρώμα. Προσθέτετε το θυμάρι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα κρεμμυδιών από πάνω, 2-3 κουταλιές ξυνομυζήθρα και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με ξερό ανθότυρο και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν το επιθυμείτε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr