Μια διαφορετική καλοκαιρινή ομελέτα όλο άρωμα που μοιάζει με σουφλέ και ταιριάζει υπέροχα με μια χωριάτικη σαλάτα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες.
Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε για 10 περίπου λεπτά να μαλακώσουν. Ανά διαστήματα ανακατεύετε. Μετά βγάζετε το καπάκι και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά για να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να αρωματιστούν οι μελιτζάνες. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά για να μην ψηθεί το σκόρδο.
Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα των αβγών, το βασιλικό και τη ρίγανη και σκεπάζετε με το καπάκι μέχρι να ψηθούν. Δεν χρειάζεται να γυρίστε την ομελέτα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες.
Βήμα 2
Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε για 10 περίπου λεπτά να μαλακώσουν. Ανά διαστήματα ανακατεύετε. Μετά βγάζετε το καπάκι και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά για να πάρουν χρώμα.
Βήμα 3
Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να αρωματιστούν οι μελιτζάνες. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά για να μην ψηθεί το σκόρδο.
Βήμα 4
Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 5
Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα των αβγών, το βασιλικό και τη ρίγανη και σκεπάζετε με το καπάκι μέχρι να ψηθούν. Δεν χρειάζεται να γυρίστε την ομελέτα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.