OliveMagazine

Ομελέτα με μελιτζάνες

Ομελέτα με μελιτζάνες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες, κομμένες σε μεγάλα κυβάκια
  • 6 αβγά
  • 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 5-6 φυλλαράκια βασιλικό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες.

Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε για 10 περίπου λεπτά να μαλακώσουν. Ανά διαστήματα ανακατεύετε. Μετά βγάζετε το καπάκι και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά για να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να αρωματιστούν οι μελιτζάνες. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά για να μην ψηθεί το σκόρδο.

Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα των αβγών, το βασιλικό και τη ρίγανη και σκεπάζετε με το καπάκι μέχρι να ψηθούν. Δεν χρειάζεται να γυρίστε την ομελέτα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Αν δεν έχετε παρμεζάνα, βάζετε κάποιο πικάντικο κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο.


Αν από την προηγούμενη σας έχει περισσέψει κιμάς για μακαρόνια, τον προσθέτετε μαζί με τα αβγά. Το αποτέλεσμα θυμίζει μουσακά στιγμής.


Για περισσότερο καλοκαιρινό άρωμα, βάζετε και μια πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες που την τηγανίζετε μαζί με τις μελιτζάνες.


Αν δεν έχετε βασιλικό βάζετε μαϊντανό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr