clock icon
30'

Ομελέτα με μελιτζάνες

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες, κομμένες σε μεγάλα κυβάκια
  • 6 αβγά
  • 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 5-6 φυλλαράκια βασιλικό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν δεν έχετε παρμεζάνα, βάζετε κάποιο πικάντικο κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο.
  • Αν από την προηγούμενη σας έχει περισσέψει κιμάς για μακαρόνια, τον προσθέτετε μαζί με τα αβγά. Το αποτέλεσμα θυμίζει μουσακά στιγμής.
  • Για περισσότερο καλοκαιρινό άρωμα, βάζετε και μια πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες που την τηγανίζετε μαζί με τις μελιτζάνες.
  • Αν δεν έχετε βασιλικό βάζετε μαϊντανό.

Μια διαφορετική καλοκαιρινή ομελέτα όλο άρωμα που μοιάζει με σουφλέ και ταιριάζει υπέροχα με μια χωριάτικη σαλάτα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες.
Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε για 10 περίπου λεπτά να μαλακώσουν. Ανά διαστήματα ανακατεύετε. Μετά βγάζετε το καπάκι και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά για να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να αρωματιστούν οι μελιτζάνες. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά για να μην ψηθεί το σκόρδο.
Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα των αβγών, το βασιλικό και τη ρίγανη και σκεπάζετε με το καπάκι μέχρι να ψηθούν. Δεν χρειάζεται να γυρίστε την ομελέτα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες.

Βήμα 2

Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε για 10 περίπου λεπτά να μαλακώσουν. Ανά διαστήματα ανακατεύετε. Μετά βγάζετε το καπάκι και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά για να πάρουν χρώμα.

Βήμα 3

Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να αρωματιστούν οι μελιτζάνες. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά για να μην ψηθεί το σκόρδο.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 5

Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα των αβγών, το βασιλικό και τη ρίγανη και σκεπάζετε με το καπάκι μέχρι να ψηθούν. Δεν χρειάζεται να γυρίστε την ομελέτα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.