OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με καβουρόψιχα

Πράσινη σαλάτα με καβουρόψιχα

Μερίδες:για μια σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κονσέρβα καλή καβουρόψιχα σε νερό
  • 1 ρίζα αντίδι κατσαρό
  • 10 φύλλα σπανάκι, τρυφερό
  • 4 φύλλα από λόλα κόκκινη
  • 10 κλαράκια ρόκα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανοίγετε την κονσέρβα και σουρώνετε την καβουρόψιχα, κρατώντας το ζουμάκι της σε ένα μπολ.

Πλένετε τα σαλατικά και τα μυρωδικά, τα στεγνώνετε και με προσοχή τα κόβετε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια.

Τα βάζετε σε μια σαλατιέρα μαζί με το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας.

Μέσα στο μπολ με το καβουρόζουμο ρίχνετε τη μουστάρδα και το λεμόνι. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ρίχνετε όσο αλάτι θέλετε και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε ξανά το μίγμα με το πιρούνι. Τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύευτε καλά.

Βάζετε στο κέντρο της σαλατιέρας την καβουρόψιχα και περιχύνετε με τη σος που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο