OliveMagazine

4 συνοδευτικά για bbq

4 συνοδευτικά για bbq

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Ψητά λαχανικά με λάδι βασιλικού

  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 μέτρια κολοκύθια, σε φέτες πάχους ½ εκ.
  • 1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
  • 2 μελιτζάνες, σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • Για το λάδι βασιλικού

  • 8 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ ματσάκι βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • Ρολά μελιτζάνας με μετσοβόνε

  • 3 μελιτζάνες μέτριες, σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 350γρ. μετσοβόνε
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Ψητή φέτα στο αλουμινόχαρτο

  • 400γρ. φέτα, κομμένη σε 2 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
  • Ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο

  • 8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα ψητά λαχανικά με λάδι βασιλικού: Ψήνετε τις πιπεριές στο BBQ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βάζετε σε ένα μπολ, τις σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά. Μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους με ευκολία.

Αραδιάζετε και τα υπόλοιπα λαχανικά στη σχάρα. Τα κολοκυθάκια και το φινόκιο τα ψήνετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε από τη σχάρα και γυρίζετε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 3-4 λεπτά και τα αποσύρετε και αυτά. Βάζετε όλα τα λαχανικά σε μια πιατέλα, κόβοντάς τα σε λωρίδες. Τα ραντίζετε με το λάδι βασιλικού και σερβίρετε.

Για το λάδι βασιλικού: Σε ένα γουδί λιώνετε τα φυλλαράκια βασιλικού μαζί με το σκόρδο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε καλά.

Για τα ρολά μελιτζάνας με μετσοβόνε: Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε το μετσοβόνε σε μεγάλους κύβους και τους βουτάτε (προαιρετικά) σε λάδι βασιλικού. Τοποθετείτε από έναν κύβο σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολό. Περνάτε τα ρολά σε καλαμάκια και ψήνετε στο BBQ μέχρι να αρχίσει να λιώνει το μετσοβόνε.

Για την ψητή φέτα στο αλουμινόχαρτο: Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τη φέτα) σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα πλατύ σκεύος ή ταψάκι και βυθίζετε τα κομμάτια της φέτας. Μαρινάρετε για 1-2 ώρες, γυρίζοντας τα κομμάτια μία φορά τουλάχιστον. Βάζετε το κάθε κομμάτι τυριού σε ένα αλουμινόχαρτο και μοιράζετε τη μαρινάδα. Κλείνετε σε πακετάκια και ψήνετε για 6-7 λεπτά.

Για τις ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο: Πλένετε σχολαστικά τις πατάτες με νερό και τις σκουπίζετε με μια πετσέτα. Κόβετε οκτώ κομμάτια αλουμινόχαρτο και τυλίγετε μία μία τις πατάτες. Τις ψήνετε για 45-60 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος).

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα, κόβετε τις πατάτες στη μέση και ραντίζετε με τη βινεγκρέτ.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο