OliveMagazine

Σαλάτα με φινόκιο, πράσινο μήλο και ρόγες σουλτανίνας

Σαλάτα με φινόκιο, πράσινο μήλο και ρόγες σουλτανίνας

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 2 φινόκιο καλοπλυμένα
  • 1 μήλο πράσινο
  • 30 ρόγες σουλτανίνας
  • Για το dressing

  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρασόξιδο
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Κόβετε τα φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, όπως κάνουμε και στα κρεμμύδια. Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα πιέζετε με τα χέρια σας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.

Καθαρίζετε το πράσινο μήλο από τη φλούδα και τα κουκούτσια του και το κόβετε σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις ρόγες της σουλτανίνας και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ το κρασόξιδο, το ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Κάνετε ένα πρώτο χτύπημα για να σπάσουν οι σπόροι του μαραθόσπορου και στη συνέχεια προσθέτετε το πετιμέζι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε ξανά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τα 2/3 του dressing και ανακατεύετε καλά. Καλό θα είναι να την αφήσετε να δροσίσει στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Ύστερα περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο