OliveMagazine

Κρέπες με μήλα και σάλτσα καραμέλας

Κρέπες με μήλα και σάλτσα καραμέλας

Μερίδες:10 τμχ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 180γρ. αλεύρι
  • 250ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. σούπας αλμυρό βούτυρο, φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό ή χυμό λεμονιού
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουτ. σούπας χοντροαλεσμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
  • Για τη γέμιση

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 μήλα κομμένα σε κύβους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το μίγμα για τις κρέπες: Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι, μέχρι να πάρετε ένα λείο χυλό. Τον αφήνετε 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα της καραμέλας: Βάζετε σε βαρύ τηγάνι τη ζάχαρη και τη λιώνετε χωρίς άλλο υγρό, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει το χρώμα του μελιού. Δεν ανακατεύετε καθόλου, παρά μόνο με μικρές κυκλικές κινήσεις του τηγανιού στο μάτι της κουζίνας.

Προσθέτετε την κρέμα, το βούτυρο σε κύβους, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, το βαλσαμικό ξίδι και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου. Αφήνετε τη σάλτσα στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τους κύβους των μήλων για μερικά λεπτά να μαλακώσουν. Τα αφήνετε κι αυτά να περιμένουν.

Φτιάχνετε τις κρέπες: Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βουτυρώσει και ρίχνετε μια ποσότητα από το χυλό, όσο ένα φλιτζανάκι του καφέ περίπου. Με κυκλικές κινήσεις φροντίζετε να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνετε κάθε πλευρά της κρέπας για 1 λεπτό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός και να φτιάξετε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι. Τις τοποθετείτε τη μια πάνω στην άλλη καθώς τις βγάζετε από το τηγάνι.

Διπλώνετε την κάθε κρέπα στα τέσσερα και τις τοποθετείτε ανά μία ή ανά δύο (ανάλογα το μέγεθός τους) σε πιάτα. Τις γαρνίρετε με μερικά μήλα, τις περιχύνετε με σάλτσα καραμέλας και σερβίρετε αμέσως!

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr