eukoli mous turiou
clock icon
25'

Εύκολη μους τυριού με εσπρέσο

Υλικά

  • 250γρ. τυρί ρικότα
  • 6 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο έτοιμο, ζεστό
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή μπράντι
  • 50γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. ξύσμα σοκολάτας

Γλυκιά κι ανάλαφρη, αυτή η μους έχει για βάση της φρέσκο λευκό τυρί, δυνατό καφέ, ρούμι και σταφίδες.

Ζεσταίνετε ελαφρώς το ρούμι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με το μίγμα του τυριού.
Μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει η μους. Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε ελαφρώς το ρούμι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.

Βήμα 2

Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Βήμα 3

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με το μίγμα του τυριού.

Βήμα 4

Μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει η μους. Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb