OliveMagazine

Σαλάτα με σπανάκι, σουσάμι και φράουλες, με dressing πορτοκαλιού

Σαλάτα με σπανάκι, σουσάμι και φράουλες, με dressing πορτοκαλιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • ½ κιλό φύλλα σπανάκι φρέσκο, πλυμένα καλά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 12 φράουλες ώριμες
  • Για το dressing

  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε καταρχήν το dressing. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι, δηλαδή το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το γλυκό σαμιώτικο κρασί, το λευκό ξίδι, την πικάντικη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο γαλάκτωμα.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε το φύλλα του σπανακιού, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι, ρίχνετε από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και σκορπάτε τις δώδεκα ώριμες φράουλες. Περιχύνετε με το dressing και φέρνετε τη σαλατιέρα στο τραπέζι. Ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr