OliveMagazine

Σαλάτα Waldorf με μήλο, σέλερι και καρύδια

Σαλάτα Waldorf με μήλο, σέλερι και καρύδια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους ή 2 πράσινα και 2 κόκκινα μήλα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 8 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
  • 2 χούφτες καρύδια
  • 4 γενναίες χούφτες από πράσινη σαλάτα της επιλογής σας (μαρούλι, γαλλική σαλάτα, κατσαρή σαλάτα, βαλεριάνα, κλπ)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε σε μέτρια κομμάτια την πράσινη σαλάτα.

Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε κύβους ή λεπτές φέτες. Τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Προσθέτετε μέσα το σέλερι, τα μήλα και τα καρύδια. Μοιράζετε την πράσινη σαλάτα σε 4 πιάτα και από πάνω μοιράζετε και το μίγμα των μήλων. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr