Διαδικασία
Περιχύνετε τα κυβάκια του ξινόμηλου με το χυμό μισού λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Χοντροκόβετε τα αντίδια -που όπως ξέρετε έχουν μια ελαφρά πικρή γεύση- και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις σκελίδες του πορτοκαλιού, τα ξινόμηλα, τα σπόρια ροδιού, τους κύβους του τυριού και ανακατεύετε έτσι ώστε τα υλικά να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη σαλατιέρα. Αλατίζετε ελαφρά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα σας λίγο πριν από το σερβίρισμα με το dressing, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και περιχύνετε με το σιρόπι βαλσαμικού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb