OliveMagazine

Σαλάτα με ξινόμηλα, πορτοκάλι, αντίδια, ρόδι και βαλσαμικό ξίδι

Σαλάτα με ξινόμηλα, πορτοκάλι, αντίδια, ρόδι και βαλσαμικό ξίδι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 ξινόμηλα μεγάλα, καθαρισμένα, σε μικρούς κύβους
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο καλά, με τις σκελίδες χωρισμένες
  • 4 ρίζες αντίδια
  • 1 φλιτζάνι σπόρια από ρόδι
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι από βαλσαμικό ξίδι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 100γρ. τυρί γραβιέρα, σε κύβους
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Περιχύνετε τα κυβάκια του ξινόμηλου με το χυμό μισού λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Χοντροκόβετε τα αντίδια -που όπως ξέρετε έχουν μια ελαφρά πικρή γεύση- και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις σκελίδες του πορτοκαλιού, τα ξινόμηλα, τα σπόρια ροδιού, τους κύβους του τυριού και ανακατεύετε έτσι ώστε τα υλικά να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη σαλατιέρα. Αλατίζετε ελαφρά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα σας λίγο πριν από το σερβίρισμα με το dressing, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και περιχύνετε με το σιρόπι βαλσαμικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr