HEART_CAKE_preview
clock icon
50'

Εύκολο κέικ με μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

    Για το κέικ:

  • 175 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 175 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 3 μεγάλα αυγά 
  • 175 γρ.φαρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • 1 ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Γέμιση και επικάλυψη:

  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα 
  • 284 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ροζ ή κόκκινη κρυσταλλική ζάχαρη

Εύκολο, ροζ και ρομαντικό κέικ, ιδανικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Χρειάζεται λίγα υλικά, είναι νόστιμο και είναι η κατάλληλη πρόταση για να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο για το ταίρι σας.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Παίρνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια 18 εκ. και τα βουτυρώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Μοιράζουμε ίσα το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις φόρμες να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση: Απλώνουμε τη μαρμελάδα στη μία έτοιμη βάση του κέικ. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη βάση με τη μαρμελάδα. Μετά προσθέτουμε και το άλλο κομμάτι κέικ και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα.
Τέλος, σχηματίζουμε με τη ζάχαρη μια καρδιά στο κέντρο του γλυκού μας. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε λίγη κρέμα και να σχηματισουμε μια καρδιά με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και να ρίξουμε από πάνω τη ζάχαρη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Παίρνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια 18 εκ. και τα βουτυρώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Μοιράζουμε ίσα το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις φόρμες να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Για τη γέμιση: Απλώνουμε τη μαρμελάδα στη μία έτοιμη βάση του κέικ. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη βάση με τη μαρμελάδα. Μετά προσθέτουμε και το άλλο κομμάτι κέικ και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα.

Βήμα 3

Τέλος, σχηματίζουμε με τη ζάχαρη μια καρδιά στο κέντρο του γλυκού μας. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε λίγη κρέμα και να σχηματισουμε μια καρδιά με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και να ρίξουμε από πάνω τη ζάχαρη.