Full English croissants
clock icon
35'

Αλμυρά κρουασάν γεμιστά με αυγά και μπέικον

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 16 λωρίδες µπέικον
  • 4 κρουασάν βουτύρου κοµµένα στη µέση
  • 100 γρ. τσένταρ, ψιλοτριµµένο
  • 400 γρ. φασόλια λευκά, από κονσέρβα, στραγγισµένα
  • λίγη Worcestershire sauce
  • λίγη καυτερή κέτσαπ ή καυτερή σος της αρεσκείας σας
  • 4 αυγά
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι

Αυτά τα κρουασάν με τα αυγά, το μπέικον και τα φασόλια είναι τόσο χορταστικά και νόστιμα που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες πρωινό γεύμα.

Ψήνουμε τις λωρίδες του μπέικον στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο μέχρι να γίνει τραγανό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Μεταφέρουμε τα κρουασάν σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα κόβουμε οριζόντια, μοιράζουμε στη μέση το μπέικον, το τυρί και τα φασόλια, ραντίζουμε με λίγη Worcestershire και καυτερή κέτσαπ ή άλλη καυτερή σος. Κλείνουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε για 10΄-15΄ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Τηγανίζουμε τα αυγά σε χαμηλή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Γεμίζουμε τα κρουασάν με ένα αυγό και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε τις λωρίδες του μπέικον στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο μέχρι να γίνει τραγανό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε τα κρουασάν σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα κόβουμε οριζόντια, μοιράζουμε στη μέση το μπέικον, το τυρί και τα φασόλια, ραντίζουμε με λίγη Worcestershire και καυτερή κέτσαπ ή άλλη καυτερή σος. Κλείνουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε για 10΄-15΄ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βήμα 3

Τηγανίζουμε τα αυγά σε χαμηλή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Γεμίζουμε τα κρουασάν με ένα αυγό και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM