delicious watermelon granita or sorbet
clock icon
3:25'

Ανάλαφρο σορμπέ καρπούζι

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 120 γρ. νερό
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια

Ετοιμάζουμε την πιο καλοκαιρινή συνταγή με καρπούζι, ένα υπέροχο αρωματικό σορμπέ.

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το καρπούζι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει.

Κόβουμε το καρπούζι σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρύο σιρόπι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος ομοιογενής πολτός. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει.

Ανά 1 ώρα βγάζουμε και ανακατεύουμε με πιρούνι για να μην πιάσει κρυστάλλους. Το κάνουμε για 2-3 φορές. Κατόπιν αφήνουμε να παγώσει τελείως. Σερβίρεται με κομματάκια καρπουζιού. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το σορμπέ για 5΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το καρπούζι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει.

Βήμα 2

Κόβουμε το καρπούζι σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρύο σιρόπι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος ομοιογενής πολτός. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει.

Βήμα 3

Ανά 1 ώρα βγάζουμε και ανακατεύουμε με πιρούνι για να μην πιάσει κρυστάλλους. Το κάνουμε για 2-3 φορές. Κατόπιν αφήνουμε να παγώσει τελείως. Σερβίρεται με κομματάκια καρπουζιού. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το σορμπέ για 5΄ σε θερμοκρασία δωματίου.