Quiche,Lorraine.,Homemade,Savoury,Pie,,Tart,With,Chicken,Meat,,Fried
clock icon
40'

Ανοιχτή πίτα κοτόπουλου με πουρέ μανιταριών

Υλικά

    Μερίδες: 5-6

  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο βρασμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 100 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. (1 1/2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) λευκό κρασί
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 1 χωριάτικο φύλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το ταψί

Ένα τέλειο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι, που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα χάρη στα προïόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 3 κουταλιές από τον έτοιμο πουρέ, τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ., βάζουμε το φύλλο στη βάση και απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο έτοιμο πουρέ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).

Ο Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Βήμα 2

Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 3 κουταλιές από τον έτοιμο πουρέ, τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ., βάζουμε το φύλλο στη βάση και απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο έτοιμο πουρέ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).

Ο Πουρές Πατάτας με Μανιτάρια & γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.