Portobello_pesto_anoigma
clock icon
30'

Ανθότυρο με πέστο πάνω σε ψητά μανιτάρια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • λίγο έ.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. φυλλαράκια ρόκα
  • 4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού ή άλλο της αρεσκείας μας
  • χωριάτικο ψωμί, για συνοδεία

Φτιάχνουμε ψητά μανιτάρια στο φούρνο, γεμιστά με ανθότυρο και πέστο βασιλικού και έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο και θρεπτικό ορεκτικό.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη υψηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε για 10΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα με το ξύσμα λεμονιού να γίνουν σχεδόν σαν αλοιφή και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και τα ψήνουμε για περίπου 5-8΄ επιπλέον μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη ρόκα και το πέστο βασιλικού. Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.

Συνταγή: Janine Ratcliffe

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη υψηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε για 10΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα με το ξύσμα λεμονιού να γίνουν σχεδόν σαν αλοιφή και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και τα ψήνουμε για περίπου 5-8΄ επιπλέον μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Βήμα 3

Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη ρόκα και το πέστο βασιλικού. Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.

Συνταγή: Janine Ratcliffe