apple crumble on wood background
clock icon
50'

Apple crumble χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 150γρ. Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 150γρ. βούτυρο
  • 150γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • αλάτι, στη μύτη 1 κουτ. γλυκού
  • Για τα μήλα

  • 600γρ. μήλα Golden, καθαρισμένα
  • 50γρ. ζάχαρη καστανή
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εύκολη μηλόπιτα που ετοιμάζετε χωρίς φύλλο ζύμης, αλλά με crumble που φτιάχνετε με Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Καθαρίζετε τα μήλα, και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 25εκ. και στρώνετε μέσα τα μήλα.
Για το crumble: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου, την κανέλα, το και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Λίγο πριν τα υλικά γίνουν μια μάζα σταματάτε το ανακάτεμα.
Αδειάζετε το crumble πάνω στα μήλα που έχετε ήδη τοποθετήσει στο σκεύος και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Καθαρίζετε τα μήλα, και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 25εκ. και στρώνετε μέσα τα μήλα.

Βήμα 3

Για το crumble: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου, την κανέλα, το και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Λίγο πριν τα υλικά γίνουν μια μάζα σταματάτε το ανακάτεμα.

Βήμα 4

Αδειάζετε το crumble πάνω στα μήλα που έχετε ήδη τοποθετήσει στο σκεύος και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.