OliveMagazine

Apple crumble

Apple crumble

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. αλεύρι, μαλακό
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150γρ. βούτυρο 82%
  • 150γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • αλάτι, στη μύτη ενός κουτ. γλυκού
  • 600γρ. μήλα Golden, καθαρισμένα
  • 50γρ. ζάχαρη, ξανθή
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 10ml Amaretto
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ετοιμάζετε τα μήλα: Κόβετε τα μήλα στη μέση και μετά σε μικρά κυβάκια. Τα βάζετε σε ένα μπολ. Κόβετε και το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και “ξύνετε” τα σποράκια του στο μπολ με τα μήλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το Amaretto και ανακατεύετε πολύ καλά. Έπειτα, στρώνετε τα μήλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 25εκ. ή σε μικρότερα ραμεκέν, τα οποία έχετε ήδη βουτυρώσει.

Ετοιμάζετε το crumble αμυγδάλου: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Λίγο πριν τα υλικά γίνουν μια μάζα σταματάτε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια, αδειάζετε το crumble πάνω στα μήλα που έχετε ήδη τοποθετήσει στο σκεύος ή το μοιράζετε στα ραμεκέν. Ψήνετε στο φούρνο στους 160°C για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.

Tips

Αντί για ένα ταψάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 10 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και να μοιράσετε σε αυτά τα υλικά σας πριν τα ψήσετε. Θα τα σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό το καθένα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr