Arnisia paidakia me kimino small

ΑΡΝΙ - ΚΑΤΣΙΚΙ

clock icon
30'

Αρνίσια παϊδάκια με κύμινο, αρακά και σαλάτα με φακές

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι για σερβίρισμα
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, θρυμματισμένους
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 8 αρνίσια παϊδάκια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα σε ροδέλες
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • 250 γρ. έτοιμες μαγειρεμένες φακές
  • 100 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια, αποψυγμένα
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο τσίλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • μια χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο

Τα αγαπημένα μας αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε ντομάτα, πάπρικα, κύμινο και τζίντζερ με φακές και αρακά.

Ανακατεύουμε μαζί τον πελτέ ντομάτας, το γιαούρτι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αρνίσια παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν με τα υλικά. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 5΄.

Ανακατεύουμε μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, τις φακές και τον αρακά, και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μεγάλη θερμοκρασία και μετά ψήνουμε τα παϊδάκια για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τσίλι και τον δυόσμο στις φακές με τον αρακά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το αρνί με τον αρακά και τις φακές και προσθέτουμε γιαούρτι, αν επιθυμούμε.

Φωτογραφία: Mike English

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε μαζί τον πελτέ ντομάτας, το γιαούρτι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το τζίντζερ και αλατοπιπερώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αρνίσια παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν με τα υλικά. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 5΄.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, τις φακές και τον αρακά, και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μεγάλη θερμοκρασία και μετά ψήνουμε τα παϊδάκια για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τσίλι και τον δυόσμο στις φακές με τον αρακά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το αρνί με τον αρακά και τις φακές και προσθέτουμε γιαούρτι, αν επιθυμούμε.

Φωτογραφία: Mike English

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Ανοξείδωτο Μπολ Küchenprofi 3lt, 26cm

Αντικολλητικό Τηγάνι Fissler Adamant Classic 20cm

Μύλοι Αλατιού & Πιπεριού Maxwell & Williams Maison 20cm