arnisia_paidakia_anoigma
clock icon
30'

Αρνίσια παϊδάκια με σκορδάτη σάλτσα μυρωδικών

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τα παϊδάκια

  • 1,5 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 30 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μυρωδικών

  • ½ ματσάκι μυρώνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι καυκαλήθρες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 150 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • αλάτι

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα σκόρδου για όσους αγαπούν τη γεύση του.

Παϊδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά περνάμε πρώτα τα παϊδάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα βάζουμε σε ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 20΄.

Σάλτσα μυρωδικών: Παράλληλα σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μυρωδικά, μόνο τα φύλλα τους, το σκόρδο και το νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με τη σάλτσα μυρωδικών στο πλάι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Παϊδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά περνάμε πρώτα τα παϊδάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα βάζουμε σε ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 20΄.

Βήμα 2

Σάλτσα μυρωδικών: Παράλληλα σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μυρωδικά, μόνο τα φύλλα τους, το σκόρδο και το νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με τη σάλτσα μυρωδικών στο πλάι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M