21090212_3568_kiounefe

clock icon
50'

Ατομικά κιουνεφέ με ανθότυρο και βύσσινο

Υλικά

  • 500γρ. κανταΐφι
  • 350γρ. ανθότυρο
  • 100ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 150γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • λίγη βανίλια
  • 100γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) ψιλοκομμένα
  • Για το σερβίρισμα

  • βύσσινο γλυκό κουταλιού

Τα κιουνεφέ είναι από τα αγαπημένα γλυκά της Μέσης Ανατολής. Εδώ συνδυάζονται με την ελαφριά γεύση του ανθότυρου και απογειώνονται με γλυκό κουταλιού βύσσινο.

Βουτυρώνετε φορμάκια για μάφιν ή για ταρτάκια και προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC.
Ξαίνετε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει και το απλώνετε σε μεγάλο ταψί. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περιχύνετε το κανταΐφι. Παίρνετε μικρές ποσότητες κανταϊφιού και γεμίζετε τα φορμάκια αφήνοντας στο κέντρο από ένα βαθούλωμα.
Σε μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Πασπαλίζετε το κανταΐφι με το φιστίκι κι ύστερα βάζετε στο κέντρο από μία κουταλιά της σούπας μίγμα τυριού. Επαναλαμβάνετε φτιάχνοντας περίπου 30 μικρά κιουνεφέ.
Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Βγάζετε τα κιουνεφέ από το φούρνο, αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα περιχύνετε με γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνετε φορμάκια για μάφιν ή για ταρτάκια και προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC.

Βήμα 2

Ξαίνετε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει και το απλώνετε σε μεγάλο ταψί. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περιχύνετε το κανταΐφι. Παίρνετε μικρές ποσότητες κανταϊφιού και γεμίζετε τα φορμάκια αφήνοντας στο κέντρο από ένα βαθούλωμα.

Βήμα 3

Σε μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε το κανταΐφι με το φιστίκι κι ύστερα βάζετε στο κέντρο από μία κουταλιά της σούπας μίγμα τυριού. Επαναλαμβάνετε φτιάχνοντας περίπου 30 μικρά κιουνεφέ.

Βήμα 5

Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Βγάζετε τα κιουνεφέ από το φούρνο, αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα περιχύνετε με γλυκό κουταλιού βύσσινο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb