baby_patates

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

clock icon
60'

Baby πατάτες με μουστάρδα στον φούρνο

Υλικά

  • 700 γρ. baby πατάτες, πλυμένες, με τη φλούδα τους
  • 4 κoυτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, δενδρολίβανο)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό

Και ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες; Οι συγκεκριμένες μάλιστα είναι φούρνου με μουστάρδα και πασπαλισμένες από μυρωδικά.

Βράζουμε τις πατάτες για 10΄ σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Σουρώνουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο για 30΄ ή μέχρι να ψηθούν καλά. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές, είναι το ίδιο νόστιμες.

Φωτογραφία: Μάκης Γεωργιάδης- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες για 10΄ σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Σουρώνουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο για 30΄ ή μέχρι να ψηθούν καλά. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές, είναι το ίδιο νόστιμες.

Φωτογραφία: Μάκης Γεωργιάδης- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης