sinodeftiko_patates_elies
clock icon
60'

Baby πατάτες με πορτοκάλι και ελιές

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 1 κιλό πατάτες baby κομμένες κατά μήκος
  • 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 30 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πορτοκάλια, τον χυμό, περίπου 160-180 ml
  • 300 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 18 ελιές Καλαμών, ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε φιλέτα
  • αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι

Αυτές οι baby πατάτες είναι μια ξεχωριστή πρόταση για να συνοδεύσετε το κρέας ή το ψάρι που θα επιλέξετε για κυρίως πιάτο μια Κυριακή ή σε κάποιο γιορτινό κάλεσμα.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση κατά μήκος μαζί με το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και το βούτυρο.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκάλι με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πατάτες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40΄ καλυμμένες με αλουμινόχαρτο. Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄-20΄ ακόμη.

Σερβίρουμε τις πατάτες με τα φιλέτα πορτοκαλιού και επιπλέον φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση κατά μήκος μαζί με το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και το βούτυρο.

Βήμα 2

Χτυπάμε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκάλι με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πατάτες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40΄ καλυμμένες με αλουμινόχαρτο. Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄-20΄ ακόμη.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τις πατάτες με τα φιλέτα πορτοκαλιού και επιπλέον φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM